Virgil Dorobanţu: „Procesul de fabricație durează până la o lună, față de berile industriale, de pe piață, ce se produc în 2-3 zile”

„E clar că așteptăm cu mare nerăbdare să punem fabrica în funcțiune. Nu depinde însă totul doar de noi, pentru că procedura de funcționare e anevoioasă, de vreme ce ai nevoie poate și de 1 an pentru a obține toate avizele necesare de funcționare. În viitoarea fabrică, se vor putea produce până la 9000 de litri de bere, lunar, cu ingrediente de cea mai bună calitate, pentru că, în fond, acesta este și scopul. Fiind un mare iubitor al berii, îmi place să am o bere
perfectă. De aceea, rețeta va fi cheia principală, alături, bineînțeles, de procesul de fabricație, care durează până la o lună, față de berile industriale, de pe piață, ce se produc în 2-3 zile. La noi, totul este natural, inclusiv dioxidul de carbon, care nu este adăugat… Fabrica are 500 de metri pătrați. Am vorbit recent și cu specialiști în domeniul de marketing, pentru a denumi berea. Una dintre idei era să aibă numele Curentu’. De 220 și 380, în funcție de nivelul de
alcool… Încă lucrăm la acest capitol. Am investit mult la Bârsoiu, dar sunt convins că trebuie să muncești mereu pentru a-ți duce visul la cel mai înalt nivel”, a mărturisit Virgil Dorobanțu.

„Acum vreo 30 de ani, beam bere Alutus. Foarte bună, de altfel, iar cei care au gustat-o măcar o dată îmi dau cu siguranţă dreptate! A fost un brand de succes, care, din păcate, a murit ca multe alte branduri românesti… De atunci, am tot visat să am propria fabrică. Iar visul mi se va împlini, doar că voi face bere artizanală. Fabrica va avea o suprafaţă de 500 de metri pătraţi. Care e secretul berii artizanale? Este făcută cu drojdie de fermentaţie naturală, pe un timp lung, de 3 luni. De aceea, şi cantitatea este mult mai mică. Bineînţeles, voi
începe, mai întâi, cu vânzarea ei în judeţ, pentru că şi vâlcenii trebuie să bea bere bună, de cea mai înaltă calitate. Nu poşircă din aia de găseşti peste tot, pe toate rafturile din magazine. Poţi bea o bere bună la un botez, la o nuntă, la orice alt eveniment, pentru că e specială… Este făcută din apă, malţ, drojdie şi hamei… Doar atât! Fără chimicale şi alte porcării… Vom avea bere albă, neagră şi brună, mai multe sortimente”, a spus Virgil Dorobanţu. De precizat că băutura va fi realizată sub atenta supraveghere a unui maestru belgian, a cărui familie are o tradiţie de peste 400 de ani în producerea licorii magice. Deci, cu siguranţă, va ieşi ceva foarte bun!!!

Curentu’, de 220 și 380 – prima bere artizanală din Vâlcea …

Lasă un răspuns