­čŹ║ Peco de bere: Cum ├«nfloresc magazinele de bere artizanal─â ├«n plin─â pandemie

0
387

Pandemia de coronavirus ╚Öi m─âsurile sanitare care au dus la ├«nchiderea barurilor ╚Öi restaurantelor a determinat ╚Öi apari╚Ťia unor noi modele de afaceri. Un antreprenor originar din Republica Moldova, care ├«╚Öi ├«mparte acum via╚Ťa ├«ntre Cluj ╚Öi Bucure╚Öti, a brevetat un nou concept: acela de Peco de bere. Practic, este vorba de un loc ├«n care este v├óndut─â doar bere artizanal─â, produs─â de mici firme din Rom├ónia.

Antreprenorul Igor Le╚Öan a decis s─â investeasc─â ├«ntr-un lan╚Ť de magazine care ofer─â consumatorilor posibilitatea s─â se bucure de bere de calitate, chiar dac─â barurile, restaurantele ╚Öi cafenelele sunt ├«nchise din cauza pandemiei de coronavirus. ├Än magazinele sale este v├óndut─â doar bere artizanal─â produs─â ├«n Rom├ónia. Consumatorii au ocazia s─â deguste berea ╚Öi s─â ├«╚Öi cumpere felurile preferate, de care se bucur─â acas─â, spune Igor Le╚Öan.

Ini╚Ťiativa sa s-a bucurat de succes, iar Igor Le╚Öan ├«╚Öi propune s─â ├«╚Öi extind─â rapid re╚Ťeaua. Obiectivul s─âu este s─â ajung─â la 702 de sta╚Ťii de bere ╚Öi s─â creasc─â ╚Öi consumul de bere artizanal─â la 10 la sut─â din totalul consumului de bere din Rom├ónia.

Aceste magazine reprezint─â acum unul dintre cele mai importante canale de v├ónzare pentru micii produc─âtori de bere, care nu au for╚Ťa necesar─â pentru a negocia cu re╚Ťelele de supermarketuri. Unii dintre ace╚Öti produc─âtori supravie╚Ťuiesc tocmai datorit─â unor asemenea ini╚Ťiative, ├«n contextul ├«n care, ├«n urm─âtoarele s─âpt─âm├óni, unit─â╚Ťile HoReCa vor r─âm├óne, cel mai probabil, ├«nchise pentru clien╚Ťi.

Las─â un r─âspuns