🍺 Peco de bere: Cum înfloresc magazinele de bere artizanală în plină pandemie

0
288

Pandemia de coronavirus și măsurile sanitare care au dus la închiderea barurilor și restaurantelor a determinat și apariția unor noi modele de afaceri. Un antreprenor originar din Republica Moldova, care își împarte acum viața între Cluj și București, a brevetat un nou concept: acela de Peco de bere. Practic, este vorba de un loc în care este vândută doar bere artizanală, produsă de mici firme din România.

Antreprenorul Igor Leșan a decis să investească într-un lanț de magazine care oferă consumatorilor posibilitatea să se bucure de bere de calitate, chiar dacă barurile, restaurantele și cafenelele sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus. În magazinele sale este vândută doar bere artizanală produsă în România. Consumatorii au ocazia să deguste berea și să își cumpere felurile preferate, de care se bucură acasă, spune Igor Leșan.

Inițiativa sa s-a bucurat de succes, iar Igor Leșan își propune să își extindă rapid rețeaua. Obiectivul său este să ajungă la 702 de stații de bere și să crească și consumul de bere artizanală la 10 la sută din totalul consumului de bere din România.

Aceste magazine reprezintă acum unul dintre cele mai importante canale de vânzare pentru micii producători de bere, care nu au forța necesară pentru a negocia cu rețelele de supermarketuri. Unii dintre acești producători supraviețuiesc tocmai datorită unor asemenea inițiative, în contextul în care, în următoarele săptămâni, unitățile HoReCa vor rămâne, cel mai probabil, închise pentru clienți.

Lasă un răspuns